Saveti za selidbe

Pripreme za selidbu su vrlo važne tako da je potrebno obaviti i neke akcije pre same selidbe. Vrlo je važno ispitati dimenzije ulaza kuća, lifta, apartmana, sobe (u zavisnosti šta i gde se selimo). Ako nema lifta, prohodnost stepenica je bitna, a ako postoji lift, da li je ispravan, koliko često se kvari, da li ima podršku servisa, da se kvar može brzo otkloniti u slučaju neočekivanog kvara u toku selidbe stanova. Ispravan lift štedi naše vreme i vaš novac, brže selidbe i lakše selidbe su uvek manje cene selidbe u Beogradu.

Izaberite kartonske kutije i definišite neku optimalnu veličinu prolaskom kroz vrata, lift, kretanjem preko stepeništa. Koristite kutije iste veličine kako bi ih lakše pakovali u kombi vozilo ili kamion za selidbe. Tako ćete što ekonomičnije popuniti tovarni prostor. Kutije se obavezno obeležavaju i to sa tri strane, možete pisati na njima markerom ili koristiti samolepljive nalepnice u boji. Svaku napunjenu kutiju zalepite lepljivom trakom, kod pakovanja servisa za ručavanje i čaša, neutrališite mogućnost kretanja predmeta i kontakt u okviru same kutije.

Mekše stvari možete pakovati u xakove, ali nemojte nikada do vrha. Tehničke uređaje i aparate zapakujte u orginalne kutije, ali ih verovatno nemate, pa ih pakujte u slične kutije. Frižider je poželjno da se odmrzne. Sav namestaj koje ne može da prođe na vrata mora da se rastavi, ali i namestaj o iverice je bolje rastaviti jer se u toku selidbe može raštimovati. Demontaža nameštaja i kasnije njegova montaža je proces koji zahteva znanje i adekvatan alat, povećava vreme i cenu selidbe.

Autor: selidbe-prevoz

Ivan je iskusan u organizovanju selidbi. Višegodišnje iskustvo u planiranju i rukovođenjem selidbi garantuje Vam selidbe bez stresa i problema.